Valp och krokodil i ett!

Konstaterade häromdagen att Midas vid 10 veckors ålder kommer upp i soffan. Samt att allt som han kommer åt, vilket börjar bli mer och mer, skall tuggas på. En enkel regel.

Därför börjar mitt hem se lite märkligt ut. Inga skor står framme, utom Foppa-tofflorna som behövs för att snabbt förpassa valpen till gräsmattan. Jag har två par, borde köpa fler för att höja sannorlikheten att de ska stå just två vid dörren. Det är nämligen ganska sällsynt.

I förrgår skulle jag e-posta, förflyttar mig själv och valp på övervåningen, hör att valpen rumstrerar i övriga rum än det jag är i, vilket passar mig bra, då han gillar att gnaga sladd. Det är alldeles för mycket sladd i rummet där jag har två datorer och diverse skrivare och modem. Jag var där inne bergis i sju minuter. När jag kommer ut därifrån märkte jag att nu nådde valpen toarullen.

En utrullad toarulle är jättelång.  Så nu bor toarullen i fönstret på toan. Eventuella gäster får leta. 

Skinnfåtöljen i sovrummet har flyttat till valpsäkert ställe. Pläden som låg i soffan bor på matsalsbordet. Den lilla soptunnan i badrummet är utbytt mot vanlig plastpåse som hängs på handdukshängarna.

Har du försökt ta på dig ett par jeans med valp hängandes i byxbenen?

Igår var det med livet som insats som han skulle åt min leverpastejssmörgås på frukostbordet.

Mina garderobsdörrar går inte att stänga, ett resultat av att ha ett hus från slutet av 1800-talet, det mesta är snett. Detta har valpen också upptäckt, därför låg alla mina strumpor utspridda över hela huset igår.

Golven i övrigt är täckta med ”lagliga” saker att gnaga på, ungefär en två till trehundra leksaker, träbitar, diverse tuggisar och en valp som far runt som en furie över köksgolvet, i munnen en av mina genomskitiga stallskor. De hade jag ställt ifrån mig med tanken ”ska bara” sen skulle de förpassas ner i källaren. Eller ska jag göra tvärtom, förpassa valpen ner i källaren? Naturligtvis inte, den är ju så go!

Nu ska jag gå och rädda min soffa.

15 May 2013