Mitt valphem

I morse när jag skulle duscha så låg den en röd kong i duschkabinen, den blev knappt uppmärksammad, medan balsamet verkade roade jag mig med att försöka flytta ut den genom att kröka tårna runt snöret. I min säng ligger en holländsk plyschkalkon, en bitring och en tennisboll. Häromdagen hittade hälften av innehållet i tvättkorgen under sängen, tyckte att innehållet i korgen hade sjunkit lite mystiskt. Speciellt strumporna var utsorterade och lagt i en egen hög i dammet där under.

Det som en gång var ett gästrum är nu utrymme för saker som inte vill umgås med valptänder. Alla mina fina mattor bor där, tillsammans med ett gungfår i riktigt fårskinn, plus diverse kuddar och plädar som jag gärna har valpfria.

Jag har kvar barngrinden i trappen, börjar väl bli dags att ta bort dem då Midas springer helt obehindrat upp och ner för den.

Jag har ett matsalsbord, trevligt om jag har gäster, men just nu står där en plastback med Midas leksaker, där ligger även fästingmedlet, så att jag vet var jag har det.

Hallen är skofri, sånär som på två par foppatofflor, skulle jag glömma av mig och bara kliva ur skorna i hallen lär jag hitta dem tillsammans med bitringen och plyschkalkonen i sängen. I hallen står också damsugaren, känns knappt lönt att ställa undan den, makalöst hur en sån liten kropp kan dra in så mycket sand och barr.

På toan så står toaborsten uppe på spegeln och toarullen ligger på valpsäker plats, uppe i fönstret.

På köksgolvet ligger ungefär 10 olika hundleksaker utspridda, förutom leksaksräven, den ligger bakom brödrosten, tillsammans med klickern, för den har vi när vi tränar.

Jag har nästan börjat få in reflexen att skjuta in skärbrädan mot väggen, om jag ska lämna den över tre sekunder när jag lagar mat. Annars så ligger skärbrädan och det som låg på den, på golvet tillsammans med de olika leksakerna.

Jag envisas med att ha en pappåse framme som jag lägger papper i, för återvinning. Den sorteras ganska ofta.

Min frys är en historia i sig, den har sju stora fack. I två av facken befinner sig lite tofuburgare, lite frysta grönsaker och en annan kycklingfilé. I de andra facken: fem skankar, tre från älg, en från gris och en från rådjur. Typ fem liter blod uppdelat på små påsar och en av lådorna, Midas färskfoder. 

Sen har jag en källare också, den har jag valt att hundanpassa, med hunddusch, alla saker jag använder vid kloklippning, sårrengöring och även träningssaker för spår och annan träning. 

Jag läste på nätet om en tjej som varit på valltävling, hon och hundarna skulle sova i bilen och innan läggdags så åkte hon ner till stranden med sina tre Border Collies. Förutom att hundarna tog all plats så fick hon en kroppspeeling på köpet den natten. 

Det är inte klokt vad vissa anpassar sig efter sina hundar.

15 Aug 2013