Dag 4 i Sälen

Mentalkunskap i praktiken.

På tennisplan gjorde Helene ett pytte-MH med deltagarna i gruppen. Det som ingick var ”Skaka tass och hälsa på beskrivaren”. Sen tog Helene kopplet och vandrade iväg en bit med hunden och pratade med den för att se tillgänglighet. Sen var det jaktlustkontroll med hjälp av tennisboll. Sen kamplustkontroll med hjälp av både Helens grejor och egna leksaker.

Samtliga Stabeijer är var tillgängliga, samtliga lubbade iväg järnet efter tennisbollen när den flög iväg och typ 90% nosade på bollen, konstaterade att det inte var en kanin och gick sen därifrån. Att leka var väl sådär kul.

Midas tillhörde undantagen som både kampade och kom tillbaka med boll, han har verkligen ett stort föremålsintresse. Vi såg stora skillnader på hundarna fast det är samma ras, men vi såg också en hel del likheter. Tillgängligheten är överlag helt fantastisk på rasen.

 

På kvällen hade Ewa föreläsning för alla som ville i tältet om TSB-modellen, Kent Svartbergs relationsmodell där man har en grund med sin hund som bygger på trygghet, sen har man en samarbets-bubbla och även en bestämmande-bubbla. Det slog mig att alla som är ett namn inom hundvärlden har sin symbol. Kent har sin fyrkant med bubblor, Inki Sjösten har sin fyrklöver, Kerstin Malm har sin pyramid osv. I morgon är det TSB-modellen i praktiken.

1 Aug 2013